Despre

Un blog despre călătorii, ghidurile de vacanţă Milikas şi, nu în ultimul rând, salvarea Casei Eminescu de la Văratec.

Milikas  este călătorul neobosit din mine, iar articolele şi ghidurile de vacanţă publicate sub această identitate se vor modele iniţiatice pentru pregătirea călătoriilor voastre viitoare şi, totodată, o invitaţie la împărtăşirea experienţelor trăite pe parcursul acestora.

Primul din seria ghidurilor Milikas, dedicată destinaţiilor accesibile din Grecia de Nord, Ghidul de vacanţă Paralia Katerini, a fost editat în 2008, iar o parte dintre articolele cuprinse în Ghidul de vacanţă Oslo, din seria destinaţiilor  de vacanţă europene cu buget ridicat, au fost publicate pe blogul de faţă, de asemenea, în 2008.

Începând din ianuarie 2009, seria destinaţiilor accesibile din Grecia de Nord s-a îmbogăţit cu Ghidul de vacanţă Neos Marmaras, Peninsula Chalkidiki,  disponibil aici.

În ceea ce privește refacerea Casei Eminescu de la Văratec, acţiune iniţiată în 2009 – cum altfel, tot în urma unei călătorii, speranţele mele sunt mari, chiar dacă pentru realizarea acestui deziderat mai este de aşteptat un timp.

CONTACT

Pentru informaţii legate de articolele publicate, propuneri de proiecte şi colaborări mă puteţi contacta la milicasapu@gmail.com

5 răspunsuri la „Despre

 1. elvira

  Mi-a făcut multă plăcere să descopăr că mi-ați citit gândurile răzlețe din blogul meu mic. Vă știu multe articole, cele despre zona balcanică, de mulți ani și au fost excelente în documentarea mea pentru vacanță. Voi intra iar pe paginile Dvs. cu mare plăcere, îmi plac călătoriile documentate. Dacă aveți alt blog despre care n-am aflat, m-aș bucura să știu.
  Numai bine!

  • milikas

   Si mie mi-a facut o deosebita placere sa va descopar si dincolo de calatorul impatimit, ale carui impresii publicate pe AFA mi-au ghidat multe dintre calatoriile intreprinse in Bulgaria si Grecia. Din pacate, nu am mai scris pe blog(uri) de peste cinci ani, desi calatoriile mele nu si-au redus nicidecum frecventa, ci si-au schimbat doar directia spre vest. Numai ganduri bune si calatorii de neuitat (Neapoli e inclus)!

   • elvira

    Parcă am intrat într-un templu cu miracole și nu știu unde să privesc !! AFA !!! Da, de acolo, întâmplător , am reluat pasiunea de a povesti, uitată cu ceva ani în urmă pe băncile școlilor ! Apoi a venit blogul, aproape primit cadou !
    Dar eu mă simțeam cea mică în fata articolelor Dvs. Și nu mi-a trecut.

    Neapoli !! Da ! Mulțumesc! Dacă l-ați vizitat, vă invidiez puțin.
    Călătorii minunate să aveți și în acest an ! Și poate vă reapucați de povestit !!

   • milikas

    Nu, nici eu nu am ajuns la Neapoli, asa ca motivele de invidie sunt excluse. Urarea mea nu facea decat sa raspunda dorintei dvs. de a petrece o vacanta candva acolo (vezi articolul Femminielli). Cine stie ce ne rezerva viitorul, poate chiar ajungem sa il vizitam impreuna (ca doua familii traditionale respectabile, cum altfel?) intr-o primavara, in plina sarbatoare a Tammurriatei? Pana atunci, spor la citit, la cugetat si la povestit!

   • elvira

    Multumesc mult !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s